0599 610550 Email: info@tandra.nl

SCIOS scope 8 en scope 10 inspecties

Tandra TekenService is door Bureau Veritas gecertificeerd voor het uitvoeren van SCIOS scope 8 (NEN3140) en scope 10 (NTA8220) inspecties.

In verzekeringspolissen wordt tegenwoordig, als voorwaarde, steeds vaker verwezen naar een goedgekeurde E-installatie volgens de laatste inspectienormen. Een goedgekeurde installatie met wettelijke inspectie en kwaliteit standaarden voorkomt brand en als gevolg rechtspraak ten nadele van uw organisatie.

Als u het certificaat in wilt zien kunt u hier klikken.

Gebouwen zijn zowel voor ondernemers als particulieren de belangrijkste objecten om te verzekeren tegen brandschade. Brandschade is vaak het gevolg van een gebrek aan de elektrische installatie. Om het risico van brand
te minimaliseren moeten elektrische installaties worden gecontroleerd op een veilige werking. Hiervoor is een inspectie van elektrische installaties en materieel op brandrisico conform NTA8220 nodig.

NTA staat voor “Nederlands Technische Afspraak” en is een methode die gericht is op het beperken van brandveiligheidsrisico’s van elektrisch materieel, rekening houdend met de aard van het gebruik ervan, alle
omgevingsfactoren, en andere omstandigheden. Tandra kan als objectieve en onafhankelijke vakbekwame partij worden ingeschakeld voor de inspecties van elektrische installaties (SCIOS scope 8/NEN3140) en van elektrisch materieel op brandrisico (SCIOS scope 10/NTA8220). We zijn door Bureau Veritas gecertificeerd voor het uitvoeren van deze inspecties. Wij zijn geen installatiebedrijf, daarom zijn we onafhankelijk bij het inspecteren van elektrische installaties.

U ontvangt de bevindingen van onze inspecteur in een rapportage, inclusief de aanbevelingen om de brandveiligheid te vergroten indien van toepassing. De inspectie is van hoge kwaliteit, op een pragmatische manier uitgevoerd en
duidelijk gerapporteerd, zodat de klant snel kan voldoen aan de eisen van de verzekeraar.

SCIOS is opgericht als stichting die de kwaliteitssystemen voor het controleren van stookinstallaties beheert. Dat wil zeggen dat de inhoud en uitvoering van deze inspecties voldoen aan de door de overheid gestelde eisen in het omgevingsbesluit. De stichting SCIOS beheert en ontwikkelt een kwaliteitssysteem ten behoeve van installatie-eigenaren en van inspectie- en installatiebedrijven voor de inspectie en het onderhoud van technische installaties. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van SCIOS.

Voor meer informatie over de SCIOS scope 8 inspectie kunt u hier klikken.

Voor meer informatie over de SCIOS scope 10 inspectie kunt u hier klikken.

SCIOS scope 8 en scope 10 inspecties
Print Friendly, PDF & Email